maanantai 18. tammikuuta 2021

Iloisia päiviä

Vuoden vaihteen vanhin tyttäremme vietti perheineen Lapissa hiihtokeskuksessa tapaamatta muita ihmisiä muualla paitsi hissijonossa. He ostivat meno- ja paluumatkalla ruuat autokaistoilta ja söivät autossa. Ainoa pakollinen pysähdys olivat vessatauot, jotka he hoitivat kasvomaskein, myös pikkuihmiset. Siksi uskalsin ehdottaa, että pikkuväki tulisi meille pariksi päiväksi ja yöksi hoitoon ennen koulujen ja päiväkotien alkamista. Vanhemmat tekevät edelleen töitä etänä, eikä pienten lasten kanssa ole ollenkaan helppo keskittyä töihin.

Mies haki pikkuväen meille maanantaina ennen puoltapäivää. Sovimme, että vanhemmat tulevat hakemaan heidät kotiin keskiviikkona eli loppiaispäivänä. Silloin oli tarkoitus nauttia myös ukin synttärikahvit ja -kakut.

Maanantaina lounaan jälkeen lähdimme ulkoilemaan. Omien lastemme stigat ja kelkat haettiin autotallin vintiltä. Niitä vetäen pikkuväki lähti liikkeelle. Olimme sopineet, että käymme pimputtamassa heidän lähellämme asuvien kaveriensa ovikelloa ja kysymässä, voisivatko he tulla ulos. Kävimme ja saimme leikkiseuraa. Pikkumiehen kaveri on vajaata vuotta vanhempi poika ja pikkusiskon kaveri samanikäinen tyttö. Asuinalueellemme oli valmistunut uusi, aivan upea leikkipaikka, johon me suunnistimme koko joukko. Pikkuväen aika kului rattoisasti mäkeä laskien ja erilaisissa telineissä kiipeillen sekä keinuen. Ja sitten olikin jo aika lähteä kotiin syömään, lepäämään ja lämmittelemään. Sovimme treffit seuraavaksi aamupäiväksi klo 11 samaan paikkaan.

Pikkuväki ryhtyi rakentamaan legoista erilaisia rakennelmia. Iltapalan ja -pesun jälkeen luin heille iltasadun ja sitten oli aika mennä petiin. Pikkusiskoa ei meinannut ollenkaan nukuttaa ja hän heräsi pari kertaa alkuyöstä. Sen jälkeen unta riittikin lähes kahdeksaan.

Aamupalan ja legoleikkien jälkeen pukeuduimme ja lähdimme treffeille leikkipuistoon. Samat leikit jatkuivat toisenakin päivänä. Lähdimme lounaalle sen jälkeen, kun olimme sopineet uudet treffit klo 16. Iltapäivällä kävimme katsomassa iäkästä äitiäni. Hän oli kovin tyytyväinen, kun tapasi pikkuiset. Ehdimme hyvin takaisin treffipaikallemme ja tenavat jatkoivat leikkejään. Hiukan riitaa meinasi tulla, kun samat leikkivälineet kiinnostivat kaikkia. Siitä onneksi selvittiin. Sovimme treffit vielä seuraavaksi aamuksi klo 11:15.

Päivällisen jälkeen lämmitimme saunan ja pikkuväki pääsi poreammeeseen ja saunaan lämmittelemään. Iltapalan jälkeen luin jälleen sadun ja sitten oli aika mennä petiin. Tänä yönä molemmat nukkuivat todella hyvin. Pikkusisko oli aamulla onnellinen, kun oli nukkunut niin hyvin. 

Aamupäivä sujui kuten edellinenkin, legojen parissa ja sitten lähdimmekin leikkipuistoon. Lasten isä tuli sinne ja minä lähdin valmistelemaan lounasta ja synttärikahveja. Lasten äidillä oli kurkku kipeä, joten hän joutui menemään koronatestiin eikä päässyt meille ollenkaan. Testi oli onneksi negatiivinen, mutta tulos tuli liian myöhään. Nuorempi tyttäremme sen sijaan tuli lounaalla ja kahville. Hänen miehensä oli matkoilla, mutta oli ihanaa, että hän pääsi tulemaan.

Lounaan ja kahvien jälkeen vieraamme lähtivät koteihinsa. Jäimme miehen kanssa kotiin lepäämään ja muistelemaan iloisia päiviä, joita ei ole tiedossa vähään aikaan.

Legoleikit laitettiin kuitenkin talteen odottamaan parempia aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti