perjantai 15. tammikuuta 2021

Erilainen joulu

Vuoden 2020 joulu oli erilainen. Normaalina jouluna meillä on ollut koko porukka jonakin päivänä joulunvietossa ja miehen kanssa olemme joulun tai uuden vuoden jälkeen matkustaneet jonnekin lämpimään. Nyt on kaikki toisin.

Joulumme alkoi kuusenhakumatkalla. Kävimme vanhemman tyttäremme perheen kanssa mökillämme. Kaadoimme pari kuusta, söimme hernekeittoa ja joimme jouluglögit joulutorttujen ja -piparien kanssa. Ruokailutilana oli huvimaja, joten sisälle ei ollut tarpeen mennä kuin ruokien ja juomien lämmittämisen ajaksi. Hiukan samanlainen kuusenhakureissu on ollut aiempinakin vuosina, mutta kuusta ei ole tarvinnut itse kaataa, hakumatka on ollut lyhyempi ja paikalla on ollut myös Joulupukki.

Koristelimme joulukuusen heti sunnuntai-iltana, kun pääsimme hakureissulta kotiin. Kuusi oli todella tuore ja vastakaadettu. Neulasia ei tippunut yhtään.

Joulun alla teimme normaaliannokset joululaatikoita, mutta tällä kertaa paistoimme osan laatikoista pienissä rasioissa, jotka veimme vanhemmalle tyttärellemme ja äidilleni. 

Jouluaattona kävimme miehen kanssa terventimässä äitiäni ja viemässä hänelle joululaatikoita ja riisipuuroa. Kuuntelimme joulurauhan julistuksen ja nautimme glögiä.

Iltapäivällä veimme joulutuomiset ja -ruuat vanhemman tyttäremme luo ja nautimme pihalla glögit ja joulutorttuja. Oli melko kylmä, joten emme viihtyneet pitkään. Nuorempi tyttäremme puolisoineen ehti paikalle vasta, kun me olimme jo lähteneet kotiin. Poikamme ja miniämme osallistuivat tapaamiseen videopuhelulla, koska he olivat lähteneet maalle jo joulukuun alussa.

Joulupukki saapui vanhemman tyttäremme luo videolla ja lahjat oli pukki toimittanut takakuistille, josta ne heti puhelun jälkeen oli haettu sisälle avattavaksi. Joulupukki oli tänäkin vuonna osannut tuoda toiveiden mukaisia lahjoja. 

Meidän jouluamme saapui ilahduttamaan nuorempi tyttäremme miehensä ja Bao-kissan kanssa. Bao oli käynyt jo useassa paikassa ja oli väsynyt. Onneksi hän sai levätä ja jaksoi viettää joulua kanssamme.

Nuoripari paistoi meille alkuruuaksi blinejä ja siihen kuuluvia lisukkeita. Oli pöydässä kystä kyllä, vaikkei äiti ollut tehnyt kuin laatikot ja isä paistanut kinkun. Kävimme joulusaunassa ennen jouluateriaa, joka jatkui melko pitkään ja seurustelimme myöhään. Seuraavana aamupäivän vieraamme lähtivät kohti kotiaan.

Vuoden viimeiset päivät vietimme miehen kanssa kahden samoin kuin vuoden vaihteen ja alkuvuoden. Heti tammikuun alussa satoi lunta.

Hääpäivämme ja miehen syntymäpäivät vietimme tällä kertaa kahden ja kotimaassa, ihan kotona.


Miehen synttärikahvit nautittaan kyllä myöhemmin, mutta siitä lisää toisella kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti