tiistai 2. helmikuuta 2021

Tulisipa talvi ja lunta

Otsikon toiveen esitin joulun aikoihin ja toteutuihan se. Toini myrsky (12.1.2021) tuo lunta enemmän kuin olisimme jaksaneet kolalla siivota. Onneksi olimme ennakoineet tilanteen ja ostaneet akkukayttöisen Ryobi-lumilingon. Sillä onnistuu lumen linkoaminen hyvin.

Yhdellä latauksella saa ajettua 20 minuuttia ja siinä ajassa puhdistuu suuri osa pihasta ja ajotiestä. Osaan pihasta teemme kolalla kapean polun, eikä sinne oikein lingolla olisi päässytkään. Lunta on liian korkeina kinoksina, kun tuuli vielä riepotti. Lumilinko on näppärä kapine, mutta tuulella linkoaja saa suurimman osan lumesta päällensä. Muistutin kuulemma lumiukkoa.

Lumentulo jatkuu useana päivänä tammikuussa. Muutamana päivänä on suojakeli eikä linko oikein jaksa heittää lunta riittävän pitkälle. Onneksi sää pakastuu ja lumen linkoaminen onnistuu jälleen.

Lunta on tullut sopivasti, jotta lähilatumme pääsi latukoneen ajamaksi. Hiihdän melkein joka päivä tammikuussa. Ladun pituus on n. 400 metriä ja kierrän sen vajaat 110 kertaa, jolloin hiihtomatkaksi tulee 4 kilometriä. Keli vaihtelee ja hiihto on välillä raskasta ja välillä kevyempää. Lähikoulun oppilaat hiihtävät myös ja ajoittain ladulla on tungosta. 

Tammikuun hämärä saa valokuvat näyttämään harmailta tai hiukan sinisiltä. Kevättä kohti ollaan kuitenkin menossa.

1 kommentti:

  1. Hauska lukea kokemuksia lumilingosta. Itse olen tänä vuonna ollut monta kertaa ollut ihan lopen kyllästynyt lumitöihin ja harkinnut lingon ostamista. No tänä vuonna ei onneksi todennäköisesti kovinkaan paljoa sada uutta lunta, toivottavasti.

    VastaaPoista