perjantai 3. maaliskuuta 2017

Burma Alumnien kanssa helmikuussa 2017

Alla on matkapäiväkirja, ja jokaisessa päivässä on linkki, jonka takana on kuvavalikoima sekä tarinaa kustakin päivästä.

Tämän matkan teimme siis Helsingin Yliopiston Alumniyhdistyksen kanssa.

Perjantai, matkan 1. päivä, 17. helmikuuta

Lähdemme kotoa ennen kahta ja kokoonnumme kentällä. Teemme lähtöselvityksen automaatilla, jätämme matkalaukut ja siirrymme turvatarkastuksen kautta terminaaliin. Vietämme aikaa @home loungessa ja pääsemme koneeseen ajoissa. Kone lähtee ja vietämme illan ja lyhyen yön koneessa. Finnairin uudet koneet ovat mukavia ja näytössä pyörii elokuvia. Katson ruotsalaisen elokuvan, koska siinä on englanninkielinen tekstitys. Unta ehdimme ottaa muutaman tunnin, ennen kuin on aika nauttia aamiainen.

Lauantai, matkan 2. päivä, 18. helmikuuta

Saavumme Bangkokiin, jossa kiirehdimme toiselle puolelle kenttää Yangonin koneeseen. Kone lähtee ajoissa ja saamme koneessa ruokaa. Saavumme Yangoniin ennen aamukymmentä, saamme matkalaukut ja teemme maaahantulomuodollisuudet leimojen kera. 

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa ja kirjaudumme sisään hotelliin. Pidämme lyhyen esittelytilaisuuden ja siirrymme huoneisiin. Lyhyen lepotauon ja pikaisen uinnin jälkeen lähdemme katsomaan lepäävää buddhaa sekä Swedoganin pagodia, jossa vietämme aikaa auringonlaskuun asti. Illan pimetessä palamme hotelliin ja syömme päivällisen siellä. Uni tulee nopeasti heti, kun pääsemme huoneeseen.

Sunnuntai, matkan 3. päivä, 19. helmikuuta

Aamiaisen jälkeen matkaamme bussilla rautatieasemalle, jossa nousemme paikallisjunaan. Ajamme muutaman asemanvälin ja jatkamme busseilla kohti Scott Marketia, jossa meillä on aikaa tehdä ostoksia. Seuraava kohde on Bogyoke Aung Sunin museo. 

Siirrymme lounaalle hotellin Strandiin, 100 vuotta vanhaan hotelliin, jossa nautimme ilmapiiristä ja tietenkin myös ruuasta. Lounaan jälkeen teemme kiertokävelyn ja päädymme hotellille. Iltapäivällä on aikaa auringonottoon ja lepoon uima-altaalla. Päivällisen syömme paikallisessa ravintolassa.

Maanantai, matkan 4. päivä, 20. helmikuuta

Herätys on 4:30 ja lähtö klo 5 aamiaispakettien kanssa. Lentokentällä olemme jo ennen aamukuutta. Matkalaukkumme menevät omia teitään. Me odotamme boarding kortteja aamiaiseväitä syöden. Turvatarkastuksen jälkeen pääsemme kahville. Nousemme koneeseen, joka lyhyen rullauksen jälkeen palaa portille. Meille kerrotaan, että koneessa on tekninen vika. Palaamme terminaaliin ja noin kahden tunnin kuluttua siirrymme jälleen koneeseen palataksemme uudelleen terminaaliin. Lähes tunnin odotuksen jälkeen siirrymme kolmannen kerran koneeseen ja pääsemme vihdoin matkaan. 

Reilun tunnin jälkeen laskeudumme Baganiin ja siirrymme busseihin. Lähdemme tutustumaan ensin yhteen temppeliin, sitten lounaalla ja vielä yhteen temppeliin. Sen jälkeen menemme hotelliin ja saamme huoneet. Pikaisen virkistäytymisen jälkeen käymme vielä yhdessä temppelissä, jonne nousemme ylös katsomaan auringonlaskua. Ja sitten palaamme hotellille, uimme ja syömme päivällisen hotellissa taivasalla uima-altaan vieressä.

Tiistai, matkan 5. päivä, 21. helmikuuta

Aamulla on herätys 6:30. Aamiaisen jälkeen asetumme busseihin ja lähdemme päivän retkelle. Ensin käymme parissa temppelissä ja sitten nousemme isoihin pitkähäntäveneisiin ja ajamme saarella olevaan kylään, jossa tutustumme viljelyyn, kylän taloon ja kouluun. Palaamme veneille ja ajamme takaisin rantaan, johon jätimme bussit. 

Ajamme busseilla lounaalle paikalliseen ravintolaan. Lounaan jälkeen osa käy lakattuja puuesineitä myyvässä kaupassa ja loput palavat suoraan hotellille. Iltapäivällä on vielä vuorossa hevoskärryajelu temppelien lomassa. Kaikki eivät lähde mukaan, vaan uima-allas vie voiton. 

Me lähdemme ajelulle, joka on todella mukava, näemme paljon sellaista, mitä ei bussista näe. Palaamme hotellille, käyn uimassa ja nautimme GT:t baarissa. Valmistaudumme päivälliselle käymällä suihkussa ja suihkuttamalla hyttysmyrkkyä sekä nauttimalla Mandalay Libret hotellin baarissa happy hour - hintaan 3 $. Päivälliselle lähdemme 19:15 paikalliseen ravintolaan, jossa syömme pitkissä pöydissä aasialaista ruokaa katsellen nukketeatteria. 

Palaamme hotellille ja otamme vielä paikallista viskiä ulkobaarissa. Tosi moni matkalaisistamme jää baariin istumaan. Huoneeseen kotiudumme iltakymmeneltä.

Keskiviikko, matkan 6. päivä, 22. helmikuuta

Aamulla saamme nukkua hiukan pidempään eli seitsemään. Käyn uima-altaassa uimassa ja mies käy sillä aikaa suihkussa. Minäkin käyn suihkussa ja pakkaamme laukut, joiden pitää olla valmiina 8:45. Jätämme reput vielä huoneeseen ja menemme aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen haemme reput ja kirjaudumme ulos hotellista. Lasku on 44,75 $.

Siirrymme busseihin ja lähdemme matkaan noin 9:20 eli 5 minuuttia myöhässä aikataulusta. Ajomatkan ensimmäinen pysähdys on rubiinikaupassa, josta ostan pienet korvakorut. Toinen pysähdys on palmuviinaa tekevällä talolla. Sen jälkeen pääsemme pitkälle ajomatkallemme.

Lounaalle ajamme Mt. Popan näköalaravintolaan. Ensin kuitenkin jätämme innokkaat kävelijät läheiseen kylään, josta he kapuavat ylös temppelille. Me muut lounastamme, ihailemme maisemaa, viljelyksiä ja odotamme kävelijöitä, jotka nauttivat palattuaan pikaisen lounaan. 

Pääsemme jatkamaan matkaa kolmelta. Tuntien puuduttavan bussimatkan jälkeen saavumme Mandalay'n hotelliin. Matkalla näemme kulkueen, joka juhlii kylän nuorten poikien menoa luostariin muutamaksi päiväksi. Kyse on tietystä ikäluokasta. Koululaisilla on kesäloma, ja riitti ajoittuu loma-aikaan. Se on myös suuri paikallinen juhla. Hotellilla olemme kahdeksalta ja päivällisellä puoli yhdeksän. Nukkumaan pääsemme yhdentoista aikaan.

Torstai, matkan 7. päivä, 23. helmikuuta

Aamulla ehdin uida ennen aamiaista. Lähdemme liikkeelle kahdeksalta. Ensimmäinen kohde on U'Bein silta, jossa kävelemme puoliväliin ja takaisin. Koko sillan pituus on 1,2 km. Käymme paikallisessa toiletissa ja jatkamme luostarin, joka on maan suurin. 

Osumme parahiksi näkemään munkkien tulon ruokailemaan, kylläpä heitä on paljon. Luostarin jälkeen palaamme hotellille ja menemme Kiplingin kahvilaan lounaalle. Syömme kevätkääryleitä sekä nuudeleita ja kanaa (minä) ja pienen pizzan (mies). Juomme Mandalay oluet. Ruoka maksaa yhteensä 15 000. 

Palaamme hotellille ja menemme uimaan altaalle. Ihanan iso allas, jossa on mukavan viileä vesi. Juomme kahvit ja palaamme huoneeseen vaihtamaan vaatteet. 

Iltapäivän retki alkaa puoli neljä, jolloin lähdemme puiselle temppelille, 729 kivikirjan temppelille sekä ajamme avolava-autoilla Mandalayn kukkulalle, jossa ihailemme auringonlaskua. Ajamme avolavoilla alas ja siirrymme busseihin ja ravintolaan, Golden Duck. Syömme ja palaamme hotellille. 

Kello on puoli yhdeksän, kun maksamme laskun (16 $) ja ajamme hissillä huoneeseen. Nukkumaan menemme heti kymmenen jälkeen. Askeleita 14 000.

Perjantai, matkan 8. päivä, 24. helmikuuta

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti lentokenttää ja Heloa. Lento lähtee aikataulussa ja saapuu aikataulussa. Matkatavaramme kulkevat omia reittejään näillä sisäisillä lennoilla. 

Siirrymme busseihin ja ajamme kohti Inle-järveä. Syömme lounaan ja ennen lounasta Juha Klemetti pitää ensimmäisen luentonsa Burman/Myanmarin historiasta. 

Siirrymme veneisiin ja ajamme tutustumaan kudontaan, jossa käytetään lotuksesta kehrättyä lankaa osana kudelmaa. Juomme kahvit ja otamme muutamia kuvia ja jatkamme matkaa hotellille, jossa ehdimme uida altaalla hetken ennen luentoa ja illallista. Illallinen on viimeinen yhteinen, huomenna osa porukasta lähtee kotimatkalle.

Lauantai, matkan 9. päivä, 25. helmikuuta

Aamiaisen jälkeen on kolmas luento Myanmarin/Burman tulevaisuudesta. Luennon jälkeen lähdemme veneillä ajelulle. Näemme kalastajia töissään, kyläläisiä arkisissa askareissaan, tutustumme temppeliin, teemme ostoksia ja syömme lounasta In Dein kylässä. 

Lounaan jälkeen käymme hopeapajassa ja ajamme takaisin hotellille. Kotiinpalaajat ovat lähteneet ja meitä on jäljellä 21. Iltapäivän vietämme poolilla ja illallisen syömme hotellin ravintolassa, jossa on paikallista ohjelmaa. Illalla pakkaamme ja menemme aikaisin nukkumaan.

Sunnuntai, matkan 10. päivä, 26. helmikuuta

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla lentokentälle. Matka kestää 90 minuuttia ja matkalaukkumme matkustavat omassa autossaan. Lähtöselvitys tapahtuu nopeasti, saamme boardingpassit ja siirrymme turvatarkastuksen läpi odotushalliin. Halli on täynnä matkustajia. Koneeseen meno tapahtuu siten, että henkilö huutaa koneen numeron ja näyttää sen pienellä taululla. Pääsemme koneeseen ja Thandwessa ulos. Lento kestää noin tunnin. 

Hotellin kyyti hakee meidät ja saamme hotellihuoneet. Vietän iltapäivän ja illan sängyssä. Mies käy uimassa meressä, lounaalla, kävelyllä ja päivällisellä. Minulla on vilu, vatsassa kiertää eikä ruoka maistu. Juon minibaarista kokiksen ja spriten.

Maanantai, matkan 11. päivä, 27. helmikuuta

Aamiaisen jälkeen kävelemme lähikadulla. Sen jälkeen vietämme päivän rannalla ja nautimme lounaaksi yhden papaijan, jonka ostamme rannan hedelmäkauppiaalta. Otamme illallisen alkuun pari drinkkiä hotellin baarissa ja syömme illallisen rantaravintolassa Green Umbrella. Ajamme taksilla edestakaisin. Matkassa mukana Katriina, Christian, Jenny, Erja ja me. Syömme hyvin ja juomme vielä paremmin. Lasku on noin 100000 rahaa yhteensä meiltä kaikilta.

Tiistai, matkan 12. päivä, 28. helmikuuta

Aamiaisen jälkeen kävelemme jälleen kadulla ja vietämme loppupäivän rannalla. Lounaan syömme rantaravintolassa. Illallisen syömme lähikadulla Jennyn kanssa (30000 kyattia yhteensä), ja ennen sitä otamme jälleen pari happy hour drinkkiä. Pakkaamme osan tavaroista.

Keskiviikko, matkan 13. päivä, 1. maaliskuuta

Aamiaisen jälkeen meillä on vielä hyvää aikaa uida, pakata ja nauttia auringosta. Tässä hotellissa on todella hyvä ranta uimiseen, nousu- ja laskuvedet eivät haittaa. Puolen päivän aikaan pakkaudumme bussiin ja ajamme lentokentälle ja palaamme Yangoniin. 

Majoitumme korkeaan hotelliin, käymme ostoskeskuksessa, jossa syömme pizzan, ja kävelemme läheisen järven rantaan. Kadun ylitys on haasteellista. Tilaa ei anneta, vaan tien yli pitää melkein juosta, muuten voi joutua auton tönäisemäksi. Selviämme ja pikaisen uinnin jälkeen menemme lähtödrinkeille hotellin baariin ja sen jälkeen pienelle iltapalalle hotellin italialaiseen ravintolaan. Pakkaamme ja laitamme herätyksen varttia vaille kolme.

Torstai, matkan 14. päivä, 2. maaliskuuta

Heräämme 2:45, laitamme laukut ulos ja itsemmekin heti kolmen jälkeen. Hotellin aamupala on muutama makea kakunpala, omena ja banaani. Niiden voimin siirrymme kentälle ja koneeseen, joka vie meidät Bangkokiin. Bangkokissa odottelemme pari tuntia ja sitten lähdemme kohti Helsinkiä. Perillä havaitsemme, että suurimman osan laukut ovat jääneet joko Yangoniin tai Bangkokiin. Selvyyttä, kumpaan paikkaan, ei Finnair pysty antamaan.

Perjantai, matkan jälkeinen 1. päivä, 3. maaliskuuta. 

Iltayhdeksältä tulee soitto laukuista ja laukutkin ennen yhtätoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti