torstai 14. tammikuuta 2021

Syksy 2020

Syksy alkoi mukavasti pikkumiehen synttäreillä, joita vietettiin poikkeuksellisen vuoden kunniaksi pihasynttäreinä. Ensin tulivat sukulaiset ja sitten kaverit omana aikanaan. Pikkumiehen kakkukin oli pieni muffinssi, jotta hän voi puhaltaa kynttilät. Meille muille vieraille oli toki kokonainen kakku syötäväksi. Pihasynttärit onnistuivat hyvin ja sääkin suosi.

Puutarha tuotti satoa, kasvihuone tomaatteja, metsä sieniä ja järvi muutaman kalan. Rapuja tuli huonosti. Syksy oli lämmin, jopa normaalia lämpimämpi.

Lokakuun alussa nuorempi tyttäremme tuli puolisonsa kanssa mökille. Alunperin meillä oli tarkoitus mennä ravintolaan syömään, mutta järjestimme ravintolan mökille ja söimme hyvin. Tarjolla oli rapuja, lihakääryleitä Hairy Bikersin ohjeen mukaan sekä mustikkapiirakkaa.


9.10. oli hyvän ystävämme Juttin väitöstilaisuus ja karonkka. Sitä varten uskaltauduimme parturiin ja kampaajalle. Maaliskuusta asti olemme leikanneet itse hiuksemme, minä miehen ja hän minun. Olikin jo aika siistiä päät. Juhlat olivat oikein mukavat ja tapasimme siellä muutamia tuttuja juhlakalun lisäksi. Kasvomaskit olivat käytössä juhlassa.

Marraskuun alussa laitoimme mökin talviteloille, nostimme laiturin ja veimme ulkokalusteet suojaan. Keräsimme myös viimeiset sienet.


Isänpäivää vietimme tänä vuonna pihalla, tarjolla oli erilaisia piirakoita sekä kahvia, kakkua ja mehua. Kaikki lapsemme perheineen pääsivät osallistumaan. Oli mukava nähdä kaikkia ja sääkin suosi. Tarkenimme seurustella ulkotiloissa hyvin.

20.11. tuli ensimmäinen lumisade. Ei se maata peittänyt eikä pitkään maassa viipynyt. Mutta oli sen lunta kuitenkin.

Marraskuun lopussa ja joulukuun alussa satoi jälleen lunta. Ei siitäkään maahan jää juuri mitään. Lämpötila on plussan puolella.

Tyttären lapsia käymme tapaamassa joka viikko heidän kotipihallaan. Kun ajamme pihalla, pikkusisko avaa oven ja moikka. Hän pukee ulkovaatteet tosi pikaisesti. PIkkumiehellä menee enemmän aikaa ja välillä hän on kaverinsa kanssa jossakin, joten häntä emme ihan joka kerta näe. Pikkuiset ovat kuluneen vuoden aikana kasvaneet ja kehittyneet. Onneksi olemme voineet tavata ulkosalla.

Poikaamme ja hänen puolisoaan olemme tavanneet, kun kävimme katsomaassa heidän uutta asuntoaan, joka on hieno ja ennen kaikkea uusi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti