maanantai 7. maaliskuuta 2016

Voinko mä mennä tänne,

kysyy pikkusisko, kun tulemme ulkoilemasta ja seisoo kolmannella rappusella menossa yläkertaan. Vastaan, että et voi mennä, tule varovasti alas. Unohdin portin auki, kun kiireessä kävin yläkerrassa hakemassa vaatteita.

Pikkuväen yökyläily jatkui hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaina aamiaisella. Pikkuiset syövät meillä aina kaurapuuron reippaasti. Ehkä siihen vaikuttaa se, että olivat koko viikon odottaneet aamiaiseksi nakkeja ja ainakin pikkumies tietää, että nakkeja ei saa ellei syö puuroa. Pikkusisko otti puuroa lisääkin. Paistetun kananmunan ja nakkien lisäksi tarjolla oli myös smoothieta, joka sekin maistui vallan mainiosti. Smoothien tein tällä kertaa yhdestä banaanista, kiivistä, päärynästä, kuivatuista mustikoista, rahkajuomasta sekä mantelimaidosta.

Aamiaisen jälkeen oli ensin leikki- ja sitten lauluhetki. Ostin viime vuonna laulukirjan, josta saa nappia painamalla säestyksen. Kätevää, kun en osaa ihan kaikkia lauluja. Esim. metrolla mummolaan alkaa nyt jo sujua, vaikka siihen on tehty laulettavaksi liian vaikea sävel.

Ulkoilua varten piti pukea koko vaatekerta. Pikkumies onneksi pukee jo itse, mutta pikkusiskoa pitää auttaa pukemisessa. Mummilla oli ihan hiki ennen kuin molemmat pikkuiset olivat pihalla pukeissa. Ukki oli kasannut pihallemme lunta mäeksi, josta saattoi laskea alas. Pikkusisko laskikin monta kertaa, mutta hän on laiska kävelemään mäen päälle ja odottaa, että joku vetää hänet kelkassa ylös. Ei mummi jaksanut vetää, joten hänen oli itse käveltävä. Pikkumies innostui hiihtämisestä ja hiihti taas monta kierrosta. Ulkoilun lopuksi teimme lumilyhdyt ja ukki laittoi niihni kynttilät. Lupasin illalla ottaa kuvan niistä ja lähettää. Lumilyhty näyttää olevan uusi juttu pikkuisille.

Loppupäivä kuluikin sukkelaan. Lounaan jälkeen pikkusisko meni päiväunille ja pikkumies jatkoi pikkulegojen kanssa leikkimistä. Mummista tulee vielä kunnon talonrakentaja, koska taloja syntyi jo useampi tämän viikonlopun aikana.

Äiti ja isi hakivat pikkuiset kotiin kolmen aikoihin. Loppupäivän mummin ja ukki lepäsivät. Oli taas mukava ja työntäyteinen viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti