lauantai 5. maaliskuuta 2016

Mummin ja ukin luona on hauskaa,

sanoo pikkusisko, kun puen häntä päiväunille. On jälleen mummin ja ukin vuoro saada pikkuiset yökylään. Isänsä toi heidät ennen lounasta ja hakevat heidät pois huomenna päikkärien jälkeen.

Pikkuisilla on ollut mahatautia viime viikonloppuna eikä pikkusisko vieläkään syö kunnolla. Lounaaksi tarjottu makaronilaatikko ei maistunut, välipalaksi tarjottu mustikkarahka sen sijaan maistui. Päivällisen broileriin hän tuskin koski, mutta löysi apukeittiöön piilottamani banaanit ja sai niistä yhden syödäkseen. Pikkumies sen sijaan söi melko hyvin, kuten hänellä on tapana.

Iltapalaleivät menivät vikkelään, joten paistoin muutaman pannukakun ostamistani jauhoista. Pikkumies kommentoi, että hän pitää amerikkalaisesta, koska sanoin pannukakkujen olevan amerikkalaisia. No se jauhoseos on sieltä peräisin.

Ulkoilemaan pääsimme kaikki. Minä hiihdin pikkumiehelle ladun pihallamme ja kyllä hän pari kierrosta hiihtikin. Pulkka ja stigalasku oli mieleisempää. Pikkusisko vain on sitä mieltä, että hän istuu kelkassa tai pulkassa ja joku muu vetää. Nostin hänet kävelemään, jolloin hän sanoi, että haluan kelkkaan. Vedin kelkan mäelle ja kyllä pikkusisko käveli mäen päälle.

Päivällisen jälkeen pikkuiset pääsivät kylpyyn. Pikkusisko kävi ukin kanssa myös löylyssä, pikkumies sen sijaan vain kylpi. Hän ei saunasta välitä.

Nyt molemmat jo nukkuvat. Uni tuli aikaisin, joten huomenna on varmaan aikainen aamuherätys.

Kyllä minulla ja ukilla jo uni painaa silmää. On ollut sen verran vauhdikas päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti