keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Remonttihommia

Iltana muutamana makoilin sohvalla ja mies toisella. Siinä kattoon tuijottaessamme totesin, että harmi, ettemme maalanneet kattoa valkoiseksi silloin, kun uusimme lattiat. Yhdeksän vuotta sitten, mutta kuitenkin.

Mies totesi, että ehtii sen vieläkin ja siitä se alkoi, se remontti.

Mies maalasi kattoa valkoiseksi pari viikkoa. Työn edistyessä ryhdyin katselemaan tapettejamme ja totesin, että ovatpa ne rumat ja värittömät. Mies oli samaa mieltä ja totesi, että pitää varmaankin tapetoida uudelleen.

Katon maalaamisen jälkeen lähdimme tapettiostoksille. Tapetteja on aivan liikaa eikä valinta ollut ollenkaan helppo. Päädyimme lopulta RTV:n myymään saksalaiseen rasch-tapettiin, jossa on isoja pinkkejä pioneja hiukan epämääräisessä järjestyksessä. Tapetoimme koko viikonlopun ja vielä tiistai-iltanakin, koska tapetti loppui hiukan kesken. Tosiasiassa laskimme kyllä menekin oikein, mutta liikkeessä oli 7 ehjää rullaa ja yksi vajaa. Puuttumaan jäi yksi vuota eli kahdeksasta rullasta olisi tullut kaikka seinät. Tapetoiminen oli helpompaa kuin koskaan aiemmin. Liisteri laitettiin seinään ja tapetti siihen päälle. Siistiä ja helppoa.





Samassa yhteydessä siirsimme pianon takaisin alkuperäiselle paikalleen, jossa sitä voi kunnolla soittaa. Lopuksi mies vielä maalasi takan taustaseinän valkoiseksi. Sekin oli ehtinyt tummua näiden reilun 20 vuoden aikana, minkä olemme tässä asuneet.

Seuraavaksi on vuorossa portaiden alusen seinät ja mahdollisesti vielä portaat. Ja sitten on remppa valmis tällä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti