keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Quito

Quito on Ecuadorin pääkaupunki. Se on Etelä-Amerikan toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki. Korkeammalla on vain Bolivian pääkaupunki La Paz. Kaupungin väkiluku on reilut 2 miljoonaa. 

Quito perustettiin 1534 muinaisen inkojen kaupungin raunioille. Kaupungissa on jäljellä paljon tosi vanhoja rakennuksia.

Käymme Panecillon kukkulalla katselemassa kaupunkia, joka levittäytyy kahden kukkulan rinteille ja kukkuloiden väliseen laaksoon. Kukkula on matkailijoiden suosima kohde, joten siellä on tietenkin myös matkamuistokauppiaiden kojuja.



Laskeudumme vanhaan kaupunkiin,  joka on parhaiten säilynyt historiallinen keskus Amerikassa. Tutustumme pyhan Fransiscuksen kirkkoon, jossa on todella paljon kultauksia. Paikallisoppaamme on vihitty kyseisessä kirkossa ja hän näyttää meille hääkuvaansa. Ecuadorilaiset häät vaikuttivat prinsessahäiltä, morsiamen puvussa oli todella pitkä laahus.


Torilla on tietenkin huivikauppiaita, joista eräällä on pieni lapsi selässään. Muutama huivi on pakko ostaa, laatu on hyvää ja hinta vain 5 dollaria kahdesta huivista.


Ecuadorin presidentin palatsi on Quitossa. Osumme paikalle juuri vahdinvaihdon aikaan. Palatsin parvekeilla on vahteja, joiden tilalle marssii uudet vahdit. Paraatissa on mukana myös orkesteri sekä ratsuja vahdit selässään. Näky on vakuuttava ja sitä saa kuvata melko läheltä. Poliisit pitävät tarkkaan silmällä väkijoukkoja. Paikalla on myös naispuolinen poliisi ja saan myöhemmin tietää, että Ecuadorissa naiset ovat saaneet äänioikeuden hieman myöhemmin kuin Suomen naiset saivat.


Koulupukuiset lapset odottavat myös jonossa pääsyä jonnekin. Kaupunkikävelyllämme sivuutamme sisäministeriön rakennuksen, jossa on komea nimikyltti.


Aina on aikaa pienelle virkistystauolle, alkuun etsimme vessaa ja löydämme senkin, mutta emme kehtaa käyttää pelkkää vessaa, vaan ostamme siis juomaa.

Ehdimme hotellissamme kokeille hienon uima-altaan ja sääkin oli suosiollinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti