lauantai 21. marraskuuta 2015

Laituria nostamassa

Tänään menimme mökille tarkoituksenamme saunoa vielä viimeisen kerran tälle vuodelle ja käydä samalla uimassa sekä yöpyä ja nostaa laituri ylös.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Uutisissa kyllä kerrottiin, että sähköttä on 30 000 taloutta, mutta lähinnä Pirkanmaalla ja muutenkin siellä kaukana. Somerolla oli satanut yön aikana parikymmentä senttiä lunta, mutta ei sekään ollut täälläpäin. Mäntsälän jälkeen alkoi räntäsade, jota jatkui ja jatkui. Lahden jälkeen tienpenkoilla on jo reilusti lunta ja sohjoa oli tielläkin.

Pääsimme hyvin mökille, mutta totesimme, että räntää sataa sielläkin, vaikka ei vielä ole kovin pitkään satanutkaan.

Päätimme jättää saunomisen, uimisen ja yöpymisen sikseen emmekä edes purkaneet tavaroita autosta. Vaihdoimme vaatteet ja nostimme laiturin ylös sekä veimme viimeiset tavarat suojaan pihalta.

Aikaa kului puolitoista tuntia, minkä jälkeen lähdimme takaisin kotiin. Koko ajan satoi räntää ja sade lakkasi vasta Mäntsälän eteläpuolella. Ja aurinkokin mokoma häikäisi hetken horisontissa.


Kotona ei ollut satanut juuri mitään, ei vettä ei räntää eikä lunta. Kyllä huomaa, että miehellä on ollut aikaa siivota pihaa - ei juuri lehtiä maassa eikä puussa.

Samalla matkalla poikkesimme myös kaupassa ostamassa erilaisia glögejä. Makutesti alkakoon.

Juuri nyt mies laittaa viimeiset jouluvalot pihakatajaan ja samalla alkaakin lumisade täällä etelässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti