lauantai 5. syyskuuta 2015

Pubien vihreä maa - kiertomatkalla Irlannissa

Miehen kanssa lähdemme lomalle Irlantiin 28.8.2015. 

Lennämme Dubliniin ja matkaamme Limerickin kaupunkiin yöksi. Perillä olemme myöhään ja matkasta väsyneinä syömme kylmän leikelelautasen ja menemme nukkumaan. Hyvin nukutun yön jälkeen teemme 29.8.2015 aamulla pikaisen kiertoajelun Limerickissa ja tutustumme tärkempiin nähtävyyksiin. Käymme normannien ajoilta peräisin olevassa Juhanan linnassa, joka oli Irlannin uskonsotien näyttämö 1600-luvun lopulla. Linnan katolta on komeat näkymät Limerickiin ja Shannonjoelle.





Pakkaamme laukut ja suuntaamme kohti Galwayta. Matkalla tutustumme Moherin kallioihin, jotka ovat melkoinen nähtävyys.

 


Seuraava pysähdyksemme on rantakallioille, jotka olivat kovin haljenneet ja karut.

Illan suussa pääsemme perille Galwayhin, jossa hotellimme on ihan kaupungin keskustassa. 

Ja nyt alkaa tutustuminen pubeihin ja muutenkin Irlantiin. Olutta ja muita alkoholijuomia saa ostaa vain kaupoista, joissa lukee off-lisence. Niitä kyllä on kaikkialla kuten maitokauppojakin. Ostamme vähän evästä ja pujahdamme pubiin. Guinness, kiitos.

Guinnesin laskeminen lasiin onkin aikaavievä operaatio. Ensin baarimestari laskee lasi melkein täyteen ja sitten hän puuhailee kaikkea muuta. Oluen pitää laskeutua oikein, minkä jälkeen lasketaan lasi täyteen ja odotetaan taas. Kun vaahdon ja tumman oluen raja on selvästi näkyvissä, siitä saa juoda.

Seuraavana päivänä eli 30.8.2015 on sunnuntai ja vierailemme Aransaarilla.



Illalla ehdimme vielä tutustua Galwayn yöelämään. Kaduilla on todella paljon väkeä ja pubeissa musiikkia.

31.8.2015 aamulla matka jatkuu kohti Westportia. Connemarassa pysähdymme lammastilalle, jossa näemme, miten lammaskoira kokoaa lampaat yhteen ja tuo ne alas rinteeltä. Vaikuttavaa.


Seuraava kohteemme on Kylemore Abbey, joka onkin melkoinen paikka.


Ja sitten olemmekin Westportissa.Westportin hotelli on hiukan kaupungin ulkopuolelle, mutta eipä haittaa. Ehdimme ennen illallista poiketa pubissa. Maanantaista huolimatta paikalla on selvästi päihtyneitä ja baarimikko lähettääkin yhden kaverin kotiin eikä tarjoile hänelle enää. Edellisenä iltana on ollut irlantilaisen jalkapallon loppuottelu ja vaikuttaa siltä, että ottelutunnelmissa ollaan vieläkin.






1.9.2015 jatkamme Westportista matkaa Sligoon ja poikkeamme matkalla katsomaan maaseudun historiasta kertovaa museota. 



Pysähdymme Strandhillin rannalla jäätelölle.



Käymme katsomassa W.B Yeatsin hautaa sekä Drumcliffen komea kirkkoa ja kaunista hautausmaata. 


Sligossa teemme pienen kierroksen ja majoitumme sen jälkeen hotelliin kaupungin ulkopuolelle. 

2.9.2015 jatkamme Sligosta kohti Dublinia. Matkalla on pari pysähdystä, joista toinen Strokestownin museoon ja toinen Kilbegganin viskitislamoon.




 

Päivän päätteeksi saavumme Dubliniin ja majoitumme hotelliin. Illalla ehdimme vielä tehdä pienen kierroksen kaupungilla ja käydä Temple baarissa.

3.9.2015 alamme tutustua Dubliniin. Ensin teemme kiertoajelun Yrjöjen kortteleihin, Phoenix Parkiin ja O'Connell Streetille.




Kiertoajelumme jatkuu Guinnesin panimolle, jossa tutustumme toimintaan ja nautimme maistiaiset kattoterassilla.




Viimeinen kohteemme on Trinity College ja siellä kirjasto, jossa on nähtävänä Book of Kells eli Kellsin kirja. Se on kuvitettu keskiaikainen, latinankielinen evankeliumikäsikirja. Kuningatar I perusti Trinity Collegen vuonna 1592.





Iltapäivällä lähdemme omatoimisesti tutustumaan Dubliniin.






Illan vietämme The Merry Ploughboy -pubissa ruokaillen ja kuunnellen musiikkia. Onpa siellä tanssiesityksiäkin.



4.9.2015 tutustumme Dubliniin lisää omin päin ennen kotimatkaa.






Reilu viikko Irlannissa vierähtää nopeasti. Tärkeimmät kaupungit, nähtävyydet ja kiinnostuksen kohteen ehditään käydä läpi. Mielenkiintoinen maa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti