lauantai 20. kesäkuuta 2015

Sataa vettä

Sataa vettä on pikkusiskon ensimmäinen kokonainen lause. Se kuvaa hyvin tämän vuotista juhannusta. Tytär perheineen (pikkumies ja pikkusisko)  tulivat mökillemme viettämään juhannusta aattona puoliltapäivin. Vettä satoi, joten ulkona oleminen vaati pikkuihmisiltä sadevaatteita samoin kuin meiltä aikuisiltakin. Aattona illalla sade väistyi ja pääsimme kokolle. Pikkumiehen kaveriksi lähti tällä kertää äiti ja mukaan otettiin eväät (lihapiirakka, banaani ja vettä). Isi jäi nukuttamaan pikkusiskoa. Kokko sytytettiin ja aurinko paistoi juuri sillä hetkellä. Takaisin mökille ja pikkumies nukkumaan, me aikuiset nautimme vielä hetken juhannusyön rauhasta ennen nukkumaan menoa.

Juhannuspäivä valkeni ja yllätys, satoi vettä. Koko päivä kului sadetta pidellessä. Pikkumies kuunteli muumeja ja pikkusisko opetteli uusia sanoja. Toista kokonaista lausetta ei vielä tullut, mutta sataa vettä kuului useamman kerran. Juhannuspäivän illalla iltapalan aikaan sää selkeni ja pääsimme jälleen aikusten kesken nauttimaan auringonlaskusta.

On mukavaa touhuta pikkumiehen kanssa ja opettaa pikkusiskolle uusia sanoja. Hän oppii ne kerrasta. Ennen iltapalaa pikkumies meni keräämään hiekkalelut pois ja pikkusisko hyvänä matkijana tarttui myös leluihin ja ryhtyi laittamaan niitä lelulaatikkoon. Siinä tuli jälleen nähtyä, että tavat tarttuvat.

Lauloin pikkusiskolle piiri pieni pyörii ja kohdassa sormet sanoo soo-soo-soo nostin sormeni pystyyn ja heilutin niitä. Pikkusisko oppi heiluttamaan sormia ja sanomaan soo-soo-soo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti