lauantai 17. lokakuuta 2015

Pikkuisten viikonloppu

Viime viikonloppuna pikkumies ja pikkusisko olivat ukin ja mummin luona yökylässä. Lauantain lounaasta sunnuntain päivälliseen saimme viettää aikaa noiden kahden ihanuuden kanssa.

Päivät ovat tarkkaan aikataulutettuja. Pikkuiset olivat käyneet läheisellä ulkoilupaikalla tulomatkallla ja kuinkin ollakkaan, pikkusiskolla oli jo tullessa nälkä. Hän ei viihtynyt enää hetkeäkään pihalla, vaan heti piti mennä sisään ja syömään. Onneksi meillä oli miehen tekemä hernekeitto valmiina odottamassa. Hernekeitto on molempien lasten suurta herkkua. Lautaset tyhjenivät pikaisesti. Jälkiruuaksi paistoin lettuja ja tein lettukakun molemmille, kaksi lettua päällekäin ja väliin jatskiä. Hyvällä ruokahalulle nämäkin upposivat.

Ruokailun jälkeen ukki lähti nukuttamaan pikkusiskoa ja minä jäin touhuamaan pikkumiehen kanssa. Lauloimme muumikirjaa ja arvelin, että pikkumies olisi nukahtanut, sillä hän oli noussut aamulla jo ennen kuutta. Eipä uni kuitenkaan tällä kertaa tullut.

Päikkäreiden ja välipalan jälkeen lähdimme kauppaan ja samalla matkalla kävimme tervehtimässä veljeni luona hoidossa olevaa koiraa. Pikkuiset näkivät myös kissan. Koira ja kissa eivät kumpikaan ole tottuneet pieniin lapsiin, joten silittely jäi toiseen kertaa.

Kaupan jälkeen oli jälleen vuorossa ruokailu. Tällä kertaa tarjosimme miehen valmistamaa lihamureketta, jossa oli sisällä keitettyä kananmunia ja papuja. Pikkumies totesi, että hän ei tykkää kummastakaan, joten otin ne pois. Pikkusisko sen sijaan söi kaiken hyvällä ruokahalulla. Lisukkeena oli perhospastaa, joka herätti keskustelun muotonsa vuoksi.

Illalla oli vuorossa kylpy ja sauna. Pikkuiset kävivät ammeeseen ja mummi meni mukaan, koska amme on iso ja pikkusiskolla on vielä vaikeuksia istua paikallaan. Ammeen jälkeen menimme löylyyn. Pikkumies istui alalauteilla ja heitti löylyä. Pikkusisko sen sijaan istua ylemmällä lauteella. Pitkään emme lauteilla istuneet, mutta oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kumpikaan pikkuisista oli meillä saunassa. Pillimehu maistui saunan jälkeen.

Iltapalan, iltalaulujen ja -satujen jälkeen molemmat pikkuiset nukahtivat ja nukkuivat aamukahdeksaan asti.

Sunnuntaina ulkoilimme, haravoimme pihaa ja mies kuljetti pikkuisia kottikärryissä ympäri pihaa. Lounaaksi tarjosimme eilistä lihamureketta ja perhospastaa. Pikkusisko nukkui hyvät päiväunet ja pikkumies leikki ukin kanssa yläkerrassa pikkulegoilla.

Päikkäreiden jälkeen isi ja äiti tulivat hakemaan pikkusia. Olipa meillä mukava viikonloppu.

Erityisen mukavaa on huomata, miten pikkuset kasvavat ja kehittyvät sekä oppivat koko ajan uutta, Pikkusiskolla on paljon sanoja ja useita lauseita. Hän tuntee tosi monta asiaa nimeltä ja matkii kaikkea, mitä sanotaan. Pikkumies käyttää tätä matkimista hyväkseen ja opettaa siskolleen sanoja, joita ei olisi ihan pakko opettaa, vaan eipä sille mitään voi. Muutama sana aiheuttaa sen, että molemmat kikattavat katketakseen, kakkapökäle taisi olla suurimman kikatuksen aiheuttaja.

Selvästi huomaa, miten erilaisia lapset ovat. Pikkumies on syömisensä suhteen epäluuloinen, ei suostu maistamaan läheskään kaikkea eikä pidä kaikesta. Pikkusisko syö melkein mitä vaan ja pitää mitä erikoisemmista ruuista, esim. avocado maistuu hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti