lauantai 16. toukokuuta 2015

Vene huoltoon

Tänään saimme viimeinkin vietyä veneen huoltoon. Virtapääkytkin oli vaihdettu ja vene käynnistyi ja pysyi käynnissä rantaan asti. Veneen nosto sujui hyvin ja matka Heinolaankin.

Siekkisen pienkonehuollossa tehtiin huoltopaperit. Mies siinä sitten mainitsi, että olisi ehkä jo aika vaihtaa vene uudempaan, vaikka mitään varsinaista vikaa ei tässäkään ole. Huoltomies totesi, että juuri pihaan oli tullut Faster 460i, jota on käytetty pari vuotta (tai kesää niillä leveysasteilla). Vene oli kakkosvene, ja omistaja oli vaihtanut sen isompaan eli 525:een.

Käytiin katsomassa ja totesin, että näyttää siistiltä. Erikseen kävin vielä katsomassa, että moottori on vähintään 50 heppainen. Hetken mietimme ja teimme kaupat. Uusi veneemme jäi vielä Siekkiselle huoltoon ja trailerille laittavaksi. Ensi viikonvaihteessa haemme sen kotiin.

Lisämausteena veneessä on kaiku ja karttaplotteri, joista meillä ei ollut mitään aavistustakaan. Jouduimme hankkimaan pari penkkiä, sillä nykyiset veneet tehdään ilman turhia kiinteitä istuimia. Viiden hengen veneessä on kuitenkin hyvä olla istumapaikat viidelle hengelle.


Kevät on edennyt hitaasti, mutta keltavuokot kukkivat jo.
Kotoa tuodut kevätesikot ovat myös jatkaneet kukkimistaan. Toivottavasti leviävät kuten kotipihalla.
Takapihan sireeneistä osa oli kuollut. Leikkasin ne pois ja ostin Heinolan reissulla kolme marja-aroniaa, jotka istutin sireenien tilalle. Toivottavasti viihtyvät paremmin.

Tällä kertaa meillä oli pitkä mökkireissu. Oli helatorstai ja sen jälkeisen perjantain saatoin tehdä etätöitä. Tosi moni kolleega oli lomapäivällä, joten oli hiljaista ja rauhallista tehdä töitä. Mieskin lähti kylille etsimään kaivinkonetta sekä hankkimaan sauna- ja mökkikaivoa.

Niitä sitten lähiaikoina asennellaan vanhan likakaivon paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti