lauantai 9. toukokuuta 2015

Veneilyä

Tänään lauantaina meidän piti laskea vene vesille, ajaa se kylän rantaan, nostaa ylös ja viedä huoltoon. Mies teki valmisteluja eilen ja ajoi aamulla auton trailereineen mökkitien varteen.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Veneenlasku ei sujunut kuin Strömsössä. Laskutelineen vedessä oleva tukiosa irtosi ja vääntyi sivuun. Heiluttelemalla venettä saimme sen melkein alas, mutta siihen se tössäsi. Telineen viimeinen rulla oli liian korkealla (veden pinnalla eikä veden alla) ja veneen perä otti siihen kiinni. Onneksi olimme ostaneet viime kesänä kahluusaappaat, siis semmoiset, joissa on saappaat ja kurahousut yhdessä. Mies laittoi ne jalkaan ja kahlasi veteen irroittamaan viimeisen telin. Vesi oli hyvin kylmää, mutta mies onnistui irroittamaan telin. Ja sitten saimmekin veneen veteen.

Eikä siinä vielä kaikki. Trimmi ei toiminut eli moottoria ei saanut laskettua. Oli kovatuulinen päivä ja tuuli painoi veneen kohti rantaa. Pikkuisen työntämällä mies sai veneen laituriin. Pikainen tutkimus selvitti, että virtapääkytkin oli rikki eli venettä ei myöskään saanut käyntiin. Vene pitää siis saada käyntiin, jotta sen voi viedä huoltoon. Lähin veneennostopaikka on kylän rannassa ja sinne on jonkinmoinen ajomatka.

Laitomme siis veneen poijuun. Mies otti virtapääkytkimen irti, semmoinen uusi pitää hankkia, jotta saamme veneen huoltoon.

Vene moottoreineen on hankittu vuonna 2001 ja tuli ainakin minulle mieleen jo uuden hankinta. Katsotaan, miten ja koska. Merkki on kyllä sama kuin nykyinenkin, eli Faster.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti