perjantai 8. toukokuuta 2015

Päiväkodissa

Pikkumiehen äiti oli työmatkalla ja pikkumiehen päiväkodissa oli äideille aamupalaa ja ohjelmaa. Tytär ehdotti, että minä mummina menisin pikkumiehen kanssa sinne.

Aamulla aikaisin, jo kello kahdeksan aikaan hain pikkumiehen ja lähdimme kävellen päiväkotiin. Matkalla oli mielenkiintoisia juttuja, mm. puisto, jossa aiemmin ollut leijona oli mennyt rikki ja viety korjaamolle. Leijona ei tietenkään ollut oikea vaan leikki sellainen. Hiukan siinä mietimme, koskahan leijona tulee takaisin korjaamolta.

Päiväkodissa otimme ulkovaatteet pois ja haimme aamupalaa. Päiväkodin lapsille oli leipää ja maitoa, äideille kahvia. Istuimme siinä pöydän ääressä ja pikkumies söi tosi reippaasti leipänsä ja joi maitonsa ja mummi jo reippaasti kahvin. Sen jälkeen menimme leikkimään. Päiväkodissa on tosi paljon erilaisia leluja. Tutkimme hetken muumitaloa ja totesimme, että kaikki muumit olivat laaksossa eikun talossa.

Hiukan ennen yhdeksää oli pikkumiehen päiväkotiryhmän vuoro laulaa äideille. Peipon pesä minun ystäväni olivat lauluina. Äidit ottivat paljon kuvia ja joku videoikin laulut. Koko päiväkotiryhmä osaa laulaa tosi hyvin, vaikka ainakin peipon pesä on säveleltään vaikea.

Osa äideistä ja minäkin mummi lähdimme töihin esitysten jälkeen. Päiväkotiin olisi saanut myös jäädä, mutta työt kutsuivat. PIkkumie varmisti, että jäähän hän tänne. Kun vastasin, että jäät ja että isi tulee hakemaa iltapäivällä, pikkumies otti lelupäivän autonsa ja paineli leikkimään.

Mummi palasi arkeen ja töihin. Oli mukava päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti