torstai 8. syyskuuta 2016

Rauli kävi kylässä

Raulin päivän iltana noin vartin yli kahdeksan humahti. Katsoimme miehen kanssa televisiota. Kurkkasin ikkunasta ulos eikä näkynyt juuri muuta kuin koivun oksia. Kyllähän me kaiken päivää katselimme sitä yhtä rantakoivua ja mietimme kumpikin mielessämme, että kaatuukohan tuo tänään. Ääneen emme asiaa puineet.

Ja kaatuihan se, tai koko ranta nousi ylös, kun kaikki kolme rantakoivua sekä yksi mänty ja pihlaja nousivat juurineen ylös ja kaatuivat kauniisti kahden mökkimme väliin siten, että edes räystäskourut eivät lähteneet liikkeelle.





Eipä siinä ollut ihmeitä tehtäväksi lauantai-iltana eikä sunnuntainakaan, paitsi soittaa ammattimiehet paikalle. Keskiviikkona saapuikin kaksi paikallista metsuria ja tunnissa puut päätyivät 30 sentin palasiksi ja oksat muutamaan kasaan.





Minä laitoin ryobin rouskuttamaan iltapäivällä etätyöpäivän jälkeen. Ryobi rouskuttikin sitten neljä iltaa putkeen ja sen jälkeen oli kaikki oksat silputtu säkkiin ja pariin kasaan.


Mies sai samaan aikaan pienittyä pöllit sen verran, että ne sai kärrättyä takapihalle. Ja nyt ranta näyttää jälleen hyvältä, mutta avaralta. Ei ole puita näköalan edessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti