maanantai 16. toukokuuta 2016

Kevätpuutarhurin arki

Remonttihommien jälkeen oli jo kiire laittaa hankitut siemenet itämään. Ennen remonttia olin jo laittanut multaan pussillisen (5 kpl) pihvitomaatin (Marmandino One F1) sekä kuukausimansikan (Mignonette) siemeniä.


Remontin jälkeen siirsin 5 tomaatintainta omiin ruukkuihinsa. Kuukausimansikat sen sijaan eivät ole kasvaneet kovinkaan hyvin.

Seuraavaksi laitoin itämään kesäkurpitsaa (Long White Bush 2 ja Atena F1), joista toinen iti hyvin ja piti melko pian siirtää omiin ruukkuihin. Toinen sen sijaan ei ole vieläkään itänyt, en vain tiedä kumpi. Jää kesällä selvitettäväksi, kun taimet ryhtyvät tuottamaan satoa.

Samaan aikaan laitoimme miehen kanssa myös Timoja ämpäriin sekä mökillä siisti piha -säkkiin. Siiklit laitoimme seuraavalla viikolla laatikoihin. Kasvimaalle laitoimme perunat vappuviikonloppuna.

 Kasvimaalle laitoin myös vapun aikoihin salaattia (Amerkanischer braune), friseesalaattia (Ruffec), tilliä (Como), persiljaa (Grüne perle), villirukolaa (Dragon's tongue), korianteria (Marino) sekä itämaista salaattisekoitetta ja timjamia. Sisälle esikasvatukseen laitoin thaibasilikaa (Occimum bacilicum).

Istukassipulit sekä valkosipulit löysivät myös paikkansa kasvimaalla.

REKO-torilta ostin taimia (Luomu Lohenoja): 4 kpl tomaatintaimia (Moneymaker, tavallinen tommatti, Zuckertraube, kirsikkatomaatti), 2 kpl salviantaimia, 2 kpl timjamia ja 2 kpl villirucola sekä Yrtti Ahlbergilta taimikassin (tai kaksi), joka sisälsi basilikan, korianterin, kultaoreganon, syötävän orvokin sekä marokon- ja piparmintuntaimet. Kaikki laitoin kasvimaalle mökillä helatorstaina ja kotona sunnuntaina.

Nyt toukokuun puolella helluntaina moni siemen on jo itänyt. Ensimmäiset mansikatkin kukkivat kotona, kun laitoin ne harson alle samalla kuin harsotin muutkin kasvimaat.

Viinimarjapensaat ja tuomi ovat jo kukassa. Omenapuutkin kohta. 

2 kommenttia:

  1. Ihan kunnioitusta herättävää. Mä yritin yrtteillä viime vuonna, TODELLA huonolla menestyksellä. En oo multa sormi, en.

    VastaaPoista
  2. Katju, pikkuhiljaa olemme lisänneet kasvivalikoimaa. Tämän vuoden uutuus ovat tomaatit. Kesän kuluessä selviää, olemmeko niin multasormia.

    VastaaPoista