sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Liukasta laskiaista

Mies keitti viikolla ison kattilallisen hernekeittoa. Kutsuimme tyttäremme perheineen syömään hernekeittoa ja ulkoilemaan pihallemme.

Pikkuiset tulivatkin innokkaina heti aamukymmenen jälkeen. Mies oli ottanut esille ison mustan stigan ja pienen harmaan-vaaleanpunaisen stigan.

Pikkusisko totesi heti pihalle tultuaan, että siinähän on hänen stigansa. Hän istui kyytiin ja pyysi vetämään. Vedimme häntä pihallamme stigassa ja kiva taisi olla. Pikkumies ryhtyi äitinsä ja isänsä kanssa tekemään lumiukkoa. Kun se oli valmis, piti seuraavaksi tehdä lumikoira ja lumimopo. Pikkusisko istui lumimopon kyytiin ja sitten he ajoivat sillä. Pikkusisko lauloi, mikä se tuolla kolottaa, se taitaa olla mopo. Hyvin oli lauluoppi mennyt perille.

Ulkoilla emme viitsineet kauaa, sää ei suosinut. Koko laskiaissunnuntai oli sumuinen ja harmaa. Siirryimme sisälle ja ryhdyimme lämmittämään hernekeittoa. Pikkuiset ehtivät hetken leikkiä, mutta sitten tuli kova nälkä. Molemmat söivät hernekeittoa hyvällä ruokahalulla. Jälkiruuaksi oli pannukakkua, joka sekin kelpasi hyvin. Pikkusiskokin osaa jo siististi syödä itse.

Ruokailun jälkeen pikkuset lähtivät kotiinsa päiväunille. Pikkumiehellä on illan suussa uimakoulu, joten sunnuntaisin ei ehdi pitkään vierailla.

Oli mukava laskiainen, vaikka ei sään puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti