maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen viettoa

Torstaina lähdimme miehen kanssa mökille jo päivällä.  Kevät on edennyt suurin harppauksin, lunta ei ole ollut vähän aikaan, mutta järvi on vielä jäässä.
Mies oli tilannut puunkaatajan ja pääsimme perille  juuri, kun hän oli kaatanut kaksi isoa koivua ja yhden ison kuusen tien vierestä.

Mies jäi siivoamaan risuja ja avaamaan mökkitietä ja minä siis ryhdyin töihin. Mies teki täyden päivän ja illalla saunoimme, pääsimme vielä avantoon ja söimme iltaruuan.

Perjantaina teimme kaksi parin tunnin työrupeamaa kärräämällä kottikärryillä pöllejä pois tien poskesta. Mies halkoi pöllejä sen minkä jaksoi. Lauantaina jatkoimme samaa työtä. Saimme kärrättyä noin puolet pölleistä ja mies sai halkaistua kolmanneksen niistä. Pinosimme ne pikkumökin seinustalle kuivumaan ja odottamaan klapeiksi lyömistä.
Sunnuntaina lähdimme aamutöiden jälkeen kotiin. Maanantaina meille tuli pääsiäisvieraita, kaikki lapsemme, myös Tansaniassa asuva poikamme, joka tuli Suomeen viikko takaperin ja lähtee takaisin ensi lauantaina. Ruokana meillä oli kotimainen luomukaritsan viulu, valkosipuliperunoita ja olutkastiketta. Alkuruokana graavilohi-katkarapusalaatti, johon mies valmisti kuuden minuutin uppomunat,
ja jälkiruokana uunijäätelö Glorian Ruoka- ja viinilehden ohjeella.

Pikkumies syö todella siististi ja osaa noudattaa hyviä ruokatapoja. Pikkusisko syö vielä käsin, valkosipuliperunat ja salaatti menevät sutjakasti suuhun. Juuri mitään ei mene ohi. 

Jälkiruuan jälkiruuaksi oli Kinder munat, ja pikkumiehelle Muumimuna. Jokainen näpräsi hetken kootessaaan munan sisällä olleita leluja. Tällä kertaa kaikissa Kindereissä oli koottavaa.

Kyllä meillä miehen kanssa oli mukava viikonloppu ja tuloksellinenkin. Aktiivisuuvrannekkeen mukaan tavoite tuli saavutettu jokaisena päivänä, paitsi minulla torstaina. Tietokoneen äärellä naputellessa ei tule riittävästi askeleita eik aktiivisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti