lauantai 7. helmikuuta 2015

Lumitöitä

Helmikuun alku mökillä, lunta on jo nyt riittävästi. Voisiko toivoa, ettei enää lisää lunta sataisi?

Lumi sinänsä on kyllä kivaa, valkoinen maisema on rauhallinen, hiihtäminen on mukavaa eikä lumitöissäkään ole moittimista. Mutta kyllä vaan jotenkin mieli on jo keväässä ja siinä hetkessä, kun lumi on sulanut.

Tulimme tällä kertaa mökille jo perjantaina. Minulla oli lyhyt työpäivä eli käytin hyväkseni mahdollisuutta päättää itse työajastani. Tällä viikolla olen tehnyt ihan riittävästi töitä ja nyt oli hyvä hetki vaihtaa vapaalle. Miehen työperjantai loppuu aina heti puolen päivän jälkeen.

Perjantaina jouduimme lapiomaan melko paljon lunta, jotta pääsimme perille mökille. Tie oli toki aurattu, mutta paikallinen aurakuski, jolta olimme tilanneet mökkitien auraamisen, ei ollutkaan jostakin syystä auraamista hoitanut. Lapiohommiin siis.

Lauantaina jatkoimme lapioimista. Ei ollut juuri muuta tekemistä, hiihtämään ei päässyt, järven jään päällä on tänäkin talvena vesikerros. Vesisuksilla ehkä, mutta ei tavallisilla suksilla. Liikuntaa saimme joka tapauksessa sopivasti leventämällä mökille vievää polkua seka lapioimalla auton ajotien leveämmäksi.



Lähestyvän laskiaisen kunniaksi söimme miehen valmistamaa hernekeittoa sekä pannukakkua mansikkahillon kera.


Mökkipäivän päätteeksi saunaan, avantoon ja sitten on hyvä rentoutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti