lauantai 13. syyskuuta 2014

Sieniä sateella

Onpas kulunut pitkä aika siitä, kun viimeksi tänne mitään kirjoitin. Ei tosin ole ihmeitä tapahtunutkaan, niitä normaaleja loppukesän puuhia.

Omenoita tulee tänä vuonna todella paljon, miehen kanssa on tehty mehua, hilloa, sosetta, laitettu siideri käymään ja kuivattu viipaleita. Uuniomenoita ja -piirakoita on myös kokeiltu. Ohjeita olen kirjoitellut keittokirjaani.

Jossakin vaiheessa vaan kyllästyy omenasirkukseen. Onneksi muutama tuttu on käynyt hakemassa omenoita, mutta vieläkin niitä on.
Rapuja on pyydetty ja saatu joka viikonloppu 10 - 20 kappaletta. Osa on syöty ja osa pakastettu. Riittää syysilloiksi syömistä.
Kuivan kesän jälkeen tuli kostea loppukesä ja syyskuun alku. Sienet lähtivät kasvamaan eikä moneen vuoteen ole ollut niin paljon tatteja kuin tänä syksynä. Tänään kävimme poimimassa melkoisen kasan pieneltä alueelta. Mukaan tarttui myös muutama musta torvisieni sekä haaparousku. Mökin pihalla kasvaa karvarouskuja, joten suolasienikiintiökin tuli täytettyä samalla kertaa.
Pari viikkoa sitten löysimme korillisen kanterelleja ja muutaman tatin. Nyt kantarelli- ja tattiaika alkaa olla ohi. Seuraavaksi sitten suppilovahverometsään, joka onkin eri metsä kuin tuo tatti- ja kantarellimetsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti