perjantai 1. elokuuta 2014

Kesälomapuuhia

Kesäloma alkaa nyt olla paremmalla puolella. Kaksi ja puoli viikkoa takana ja yksi edessä. Elokuun 11. päivä on ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Onneksi siihen on vielä aikaa.

Eka lomaviikko (tai se puolikas) meni omien synttäreideni valmisteluissa, ei niinkään juhlaherkkujen teossa vaan mökin siistimisessä ja paviljongin viimeistelyssä. Mustikoita ehdin myös poimia kakkua ja piirakkaa varten. Täytekakun pohjan tein jo edellisenä lauantaina, täytin ja pakastin sen. Ohje löytyy keittokirjastani.

Paviljongin pöytiin mies ehti tehdä jalat ja minä vahasin ne siniseksi. Tuli hieno.
Mies sai terassin ja kaiteet valmiiksi, ja niistäkin tuli hienot. Komposiitti on yllättävän kaunis materiaali ja helppo työstää, sanoi mies.
Tyttäret perheineen tulivat mökille juhlistamaan vanhenemistani. Vanhempi perheineen puolesta viikosta ja nuorempi tulevan puolisonsa kanssa lauantaina. Poikamme otti yhteyttä skypen välityksellä Tansaniasta. Pikkumiehen ja pikkusiskon kanssa ehdimme puuhailla monta päivää. Pikkumies oli valinnut juhlakukat. Vihreitä niiden piti olla ja pikkuisen tuomoista punaista tuossa (vihertäviä orkideoita, joissa punaisia kuvioita, kauniita).

Toisen lomaviikon alku meni tyttären ja hänen perheensä kanssa mökillä.  Mies meni viikoksi töihin, joten oli onni, että tytär perheineen saattoi jäädä mökille kanssani. Vapaa-aikani käytin kaivamalla kuoppaa (siitä myöhemmin lisää) ja keräämällä mustikoita. Keskiviikkona mies tuli ja haki minut kotiin. Lauantaina oli nuoremman tyttären häät ja niihin piti valmistautua.

Häät olivat kauniit, ja he saivat toisensa. Siitäkin lisää joskus toiste.

Lähdimme miehen kanssa sunnuntaina takaisin mökille jatkamaan erilaisia mökkipuuhia, kuopan kaivua, mustikoiden poimimista, ravustusta, kalastusta, paviljongin viimeistelyä, jne. Kaloja (siikoja) tuli parhaina päivinä kolme ja lopulta oli ihan hyvä, että joka päivä ei tullut yhtään. Vaikka kala on hyvää, on välillä mukava syödä jotakin muutakin. Rapuja tulee noin kymmenen ravun yövauhtia ja mustikoita omasta mäestä pari poimurillista päivässä.
Torstaina sattui myös tuulivahinko, päivänvarjomme jäi auki iltapäivällä ja se tottakai hajosi. Mies korjasi sitä perjantaina ja vaikuttaa siltä, että siitä tulee vielä päivänvarjo. Muilta osin myrskyt kiersivät mökkipaikkamme kaukaa. Tiistaina illalla ukkosti hiukan ja keskiviikkona illalla satoi 15 minuttia täysillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti