lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusvieraita

Juhannuksen vietimme tällä kertaa mökillä, vaikka sääennuste vaikutti todella huonolta. Emme kuitenkaan viitsineet lähteä minnekään matkoille tänä vuonna.

Juhannusaaton kesätorilla oli paljon myyjiä ja vielä enemmän asiakkaita. Saimme ostettua lähes viimeiset mansikat, perunoita sen sijaan riitti kaikille torikävijöille. Muitakin ruokatarvikkeita saimme ostettua ja saatoimme aloittaa juhannuksen valmistelut.
Vanhempi tyttäremme perheineen tuli Juhannuksen viettoon. Sää oli tosi kylmä, mutta onneksi juhannusaattona ei satanut kuin hiukan. Päivä kului rattoisasti erilaisissa puuhissa. Paviljonki oli myös käytössä ja söimme siellä kaikki ateriat lukuunottamatta juhannuspäivän lounasta, joka oli pakko syödä tuvassa. Ilma oli aivan liian kylmä ulkona olemiseen.

Vävyllä oli syntymäpäivä viikolla ja sen kunniaksi tytär teki kakun. Ohje oli Yummy Bakerin blogista ja maistui todella hyvältä.
Pikkumies touhuili kaikenlaista pihalla ja sisällä. Ajoittain tuntui, että energiaa oli liikaa eikä oikein ollut mahdollisuutta purkaa sitä mihinkään. Pikkusisko sen sijaan sai ylimääräisen energiansa purettua heiluttelemalla käsiään ja jalkojaan. Hän osaa jo kääntyä ja yrittää kovasti nousta ylös ja lähteä liikkeelle. Ei varmaan kestä enää kauaa, kun ryömiminen onnistuu.

Pikkumies pääsi katsomaan juhannuskokkoa, vaikka se sytytettiinkin vasta iltayhdeksältä. Pikkumies jaksoi juuri ja juuri valvoa siihen asti, kun tulimme takaisin kokolta. Venematka oli kylmä, mutta onneksi meillä kaikilla oli tarpeeksi vaatteita.
Yönsä pikkumies nukkui hyvin ja oli aamulla valmiina uuden päivän seikkailuihin. Sadetta oli pakko pitää sisätiloissa, onneksi olin ottanut mukaan Muumilaulukirjan ja cd:n, jota kuunnellessa aika kului mukavasti. Sateen lakattua pikkumies lähti ukin kanssa etsimään matoja ja ongelle. Oli melkoinen yllätys, että pikkumies sai ahvenen. Pelästyihin hän toki, sillä saaliskala sätki ja potki ongessa.

Lounaan jälkeen juhannusvieraamme lähtivät kotiin ja jäimme ukin kanssa kahden. Saunoimme ja katselimme televisiota. Kylmä ilma jatkui edelleen.

Nuorempi tyttäremme vietti juhannuksen omilla tahoillaan, mutta muisti meitä ja toivotti hyvää juhannusta.  Saimme myös viestejä pojaltamme, joka muutti Tansaniaan töihin kahdeksi vuodeksi. Matka meni hyvin ja nyt hän on perillä uudessa kotikaupungissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti