maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen osa 2

Pääsiäissunnuntaina tuli pikkumies yökylään. Hän saapui iltapäivällä ja ehdimme hetken leikkiä pihalla ennen ruokailua. Pikkumies ei ollut kovin nälkäinen, joten merimiespihvi jäi syömättä. Saunan ja kylvyn ja pillimehun jälkeen leikimme hetken. Pikkumies alkoi vaikuttaa väsyneeltä ja iltapalan jälkeen hän menikin nukkumaan.

Illalla laitoimme miehen kanssa nyhtölampaan uuniin seuraavan päivän ruokailua varten.

Yöllä hän heräsi kerran pyytämään vettä. Aamulla ennen kuutta pikkumies oli hereillä ja selitti kovin, että on valoisaa ja on jo aamu. Sain hänet kuitenkin uudelleen nukkumaan kertomalla, että on vielä yö ja että ukki nukkuu vielä. Hieman ennen yhdeksää herätin hänet uuteen päivään. Aamiaiseksi oli paistettu kananmuna ja pari nakkia. Niiden voimin jaksoimmekin leikkiä pitkin päivää.

Päiväunien jälkeen tulivatkin isi, äiti, pikkusisko, eno, enon tyttöystävä, täti ja tädin poikaystävä ja pikkumiehellä riitti puuhaa. Ruoaksi tarjoamamme kylmäsavuleivät, nyhtölammas, valkosipuliperunat sekä sulkaapasha jäivät pikkumieheltä kokonaan syömättä. Lounaaksi hän oli kyllä syönyt reilusti merimiespihviä ja se näköjään riitti. Kindermuna sen sijaan tuli syödyksi ihan kokonaan.

Lammas oli todella hyvää eikä pashassakaan ollut valittamista meidän muiden mielestä.

Nyt on pääsiäinen vietetty ja on aika palata arkeen. Huomenna on jälleen työpäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti