maanantai 10. huhtikuuta 2023

Pääsiäiskivaa

Kiirastorstaina vesijumpan jälkeen valmistelimme ruokia Pirkäperjantain perhelounaalle. Poikamme perheineen lähti Pohjanmaalle jo alkuviikosta, joten meitä olisi syömässä "vain" 8. Pöydän katoimme näillä oletuksilla valmiiksi jo torstaina, yhdellä jatkolevyllä. Jälkiruuoan eli sitruunaisen creme bruleen ja kikhernetofupihvit teimme valmiiksi odottamaan.

Pitkäperjantaina jatkoimme valmisteluja. Valkosipuliperunat ja karitsanpaistin laitoimme uuniin kypsymään. Vanhempi tyttäremme ilmoitti, että poikansa Olavi eli pikkumies, tosin jo lähes teini, oli edelleen kuumeessa ja isänsä jäisi hänen kanssaan kotiin. Otinpa sitten valmiista kattauksesta pois kaksi lautasta ja vaihdoin pikkuneidin eli Eevan paikan.

Söimme ja keskustelimme pöydän ääressä melko pitkään. Seurueen ainoa lapsi eli Eeva osallistui keskusteluun hienosti. Nuorempi tyttäremme puolisonsa kanssa lähti jatkamaan matkaa kohti Etelä-Savoa. Laitoimme vanhemmalle tyttärellemme mukaan evästä kotiin jäänneille, etteivät he jäisi paitsi pääsiäisruuista. Kindermunat lähtivät tällä kertaa vieraiden mukaan. Aiemmpina kertoina ne on avattu ja lelut koottu jo jälkiruuan jälkeen. Pientä kisaa on ollut siitä, kenen lelu on paras! Taisi Hupsun lelu olla paras, vaikka ei Hupsu Kinderiä saanut.

Lankalauantaina suunnistimme mökille heti aamusta. Pysähdyimme kylän kaupalle ostamaan jätskit ja söimme ne kaupan edessä. Mökkitie oli melko kova ja pääsimme hyvin perille. Ajotien mökkimme pihaan oli paikallinen urakoitsija aurannut ja saimme auton pois tieltä. Kävellen pääsimme mökille kantaen tavaroitamme.


Hiiri oli asustellut talvilämpimässä mökissämme ja papanoita löytyi. Hiiribaarit oli syöty tyhjiksi, yhtä huopaa oli nakerrettu ja yhteen nojatuoliin oli pissattu, onneksi ei paljon. Ja hiirikin sitten löytyi kuolleena pussista, jossa säilytämme muovipusseja. Muuten mökki oli talvehtinut hyvin. Mies teki pienen avannon, johon saimme uppopumpun laitettua. Vettäkin tuli ihan hyvin. Saunoimme ja vietimme rauhallista iltaa. Sää oli kohtuullisen aurinkoinen ja melko lämminkin. 

Saimme miniältämme kuvatervehdyksen Pohjanmaalta. Siinä poikamme syöttää tytärtään Amaliaa pullosta. Ihana kuva!

Pääsiäissunnuntaina aamu oli kolea eikä ulos tehnyt mieli ennen kuin puoliltapäivän. Pääsiäsimunat löysimme sängyn alle (eli alakertaan) laitetuista pipoistamme, kuten Pääsiäiseen kuuluu. Laitoimme puista alas otetut linnunpöntöt takaisin ja suoristimme puissa jo valmiiksi olevat. Lunta oli mökin piha-alueelle sen verran, että käveleminen oli hiukan hankalaa. Lumitöihin emme kuitenkaan viitsineet ryhtyä.

Toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina lähdimme melko pian aamiaisen jälkeen kotiin. Mökkitie oli todella savinen ja siten myös hiukan liukas. Pääsimme hyvin kotiin, Pääsiäisliikenne ei ollut vielä alkanut. Saimme kuvatervehdyksen Pohjanmaalta. Siinä pikkuinen Amalia köllöttelee huovan päällä ja katselee epäluuloisena puhelinta eli kameraa. Vanhemman tyttäremme perhe oli vierailulla kavereillaan meidän kylällä ja tytär tuli kaverinsa kanssa moikkaanmaan meitä, kun olivat kävelylenkillä. Lapsia ei näkynyt, olivat leikeissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti