keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Minä se vaan hiihdän

 Helmikuussa olen hiihtänyt jo 64,4 km. Hiihtopäiviä on 15 eli melkein joka päivä olen lähtenyt ladulle. Tuossa melkein ikkunan alla on koululaisten 0,5 km latu, jota kiertämällä tulee kilometrejä helposti. Latu on suurimmalta osin tasamaata eli helppo hiihtää. Yksi loiva alamäki ja vastaavasta ylämäki siinä on. Hiihtomatkat ovat olleet kahden ja kuuden kilometrin välillä, riippuen siitä, miten hyvin suksi luistaa. Jos paljon lipsuu, ei pitkälle huvita hiihtää.

Tänään 17.2. en hiihtänyt, koska oli mielestäni liian kova pakkanen. Tai ehkä olisinkin hiihtänyt, mutta mökillä piti mennä käymään. Paikallinen metsuri soitteli ja pyysi katsomaan, kuinka paljon puita oikeastaan kaadetaan. Hyvin hän on ajatuksemme tulkinnut ja kaatanut juuri sopivasti. Saunapuiksi tarkoitetut koivut oli myös yhtä lukuunottamatta kaadettu ja pätkitty valmiiksi klapikoneelle, joka käynnistyy, kun lumet sulavat.

Helmikuussa ja ehkä maaliskuussakin ehtii vielä hiihtä. Ennusteiden mukaan lämpötila pysyy pakkasen puolella ainakin pari viikkoa. Maaliskuussa toki saisi jo lämmetä. Lumetkin voisivat alkaa sulaa vähitellen. 

2 kommenttia:

  1. No sinulle onkin hiihtopäiviä ja -kilometrejä kertynyt! Toistaiseksi olen enemmän tykännyt itse patikoinnista, mutta voisi tuota hiihtämistäkin kokeilla, kun ihan lähellä on useita kilometrejä huippukunnossa olevia latuja!

    VastaaPoista
  2. Ehdin siis ennen lumien sulamista hiihtää vielä toisen mokoman eli yhteensä tuli lähes pari sataa kilometriä hiihdettyä.

    VastaaPoista