maanantai 14. toukokuuta 2018

Kotipuutarhurin kevät

Melko paljon on ahkeroitavaa, kun on sekä omakotitalo että kesämökki hoidettavana. Pari viikkoa olemme miehen kanssa melko tiiviisti puuhailleet kotipihalla iltaisin ja mökillä viikonloppuisia. Tänä vuonna sekä Vappu että Helatorstai toivat lisää vapaapäiviä ja vielä melkein samaan putkeen.

Mökillä saimme puutarhatyöt ja istutukset valmiiksi. Uusia kasvilaatikoita syntyi pari ja vanhoihin vaihdettiin multaa ja lannoitettiin. Yhdessä laatiokossa on Timoa ja yhdessä Siikliä, säkissä on Siikliä ja toisessa uudessa kasvilaatikossa on Timoa ja toisessa salaattia ja muita vihanneksia. Vanhaan kasvilaatikkoon laitoin salaatin ja tillin siementen lisäksi istukassipulit sekä kotona alkuun idätetyt valkosipulit. Viimeksimainituista ei ole varmuutta, tähän asti kaikki yritykseni kasvattaa valkosipulia ovat jääneet vain yrityksiksi.

Mökin kasvihuoneen uusi kastelulaite on konstikas ja vaatinee vielä säätämistä. Vesisaavin pitäisi riittää ainakin viikoksi, mieluummin pidemmäksikin aikaa.

Kotona kasvihuoneeseen laitettiin tomaatintaimet sekä salaatin ja tillin siemeniä. Kasvihuoneen kastelulaitekin näytti lähteneen toimimaan. Ämpäreihin, saaveihin ja vanhoihin kukkaruukkuihin saimme loput siemenperunat kasvamaan. Myös kasvimaan yksi penkki varattiin Annabellelle. Toiseen penkkiin laitoin istukassipulit, loput alkuun idätetyt valkosipulit sekä sekalaisia siemeniä.

Olisi hyvä ottaa muutama kuva pihapiireistä viimeistään silloin, kun kasvit ovat itäneet ja tunnistettavissa.

Kevätvieraitakin olemme ehtineet kestitä. Helatorstaina nautimme mökkinaapuriemme kanssa kuohuvaa huvimajassamme ja äitienpäivänä olivat kaikki lapsemme perheineen vierailulla kotonamme. 90-vuotias äitini jaksoi myös tulla nauttimaan vuosisadan lämpöisimmästä äitienpäivästä.

Ruokatarjoilua en ollut osannut suunnitella sään mukaan, vaan laitoimme leivinuunissa nyhtöpossua. Sisällä oli siis melko kuuma, vaikka ikkunat ja ovet olivat auki. Muina ruokina oli tarjoilla itsetehtyjä ciapattasämpylöitä, nyhtökauraa, jonka miniä maustoi, salaattia sekä kaalisalaattia vegaanisena ja tavallisena ja alkuruokana parsaa uudella tavalla. Jälkiruokana oli vegaaninen juustokakku ja tuoreita mansikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti