perjantai 14. huhtikuuta 2017

Mökkipuuhia

Pääsiäisen pitkä vapaa tarjoaa mahdollisuuden aloittaa mökkikausi. Tulimme mökille jo torstaina, vaikka sää ei kovin lupaava ollutkaan, ainakaan ulkopuuhiin.

Mies ehti torstaina ripustaa loput kolme linnunpönttöä. Sää oli sen verran hyvä, että saunoimme ja kävimme avannossa. Niinpä niin, järvi on vielä niin jäässä, että avantoon pääsee, tosin uudelta laituriltamme.

Perjantai valkeni pakkaspäivänä. Aamulla oli sisällä alakerrassa 16 astetta ja ulkona -2 astetta. Leivoin suklaabrowniet ja laitoin tulen takkaan. Ennen puolta päivää lähdimme kuitenkin ulos, sillä vanha laituri piti nostaa vedestä ja purkaa tai toisin päin. Mies purki laituria osiin, jotka olisi edes teoriassa mahdollista hilata vinssillä ylös järvestä. Minä käynnistin Ryobin ja pienin aiemmin kaadettujen koivujen loput oksat. Välillä kävin miehen apuna vinssaamassa laiturin osia. Silta saatiin kokonaan ylös ja toinen ponttooni puoliksi siten, että mies saattoi tehdä siihen reiän, josta vesi pääsee valumaan pois. Siinä kuta kunkin se, mitä tänään saimme tehdyksi. Huomenna on hyvä jatkaa tyhjentyneen ponttoonin nostolla ja toisen tyhjentämisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti