maanantai 20. lokakuuta 2014

Viikonloppu Tampereella

Perjantaina olin työreissulla Jyväskylässä. Olimme päättäneet miehen kanssa viettää viikonlopun Tampereella, kun kerran olin jo puolessa matkassa. Mies ajoi työpäivän jälkeen Tampereelle ja majoittui uuteen Skandic Station -hotelliin. Junani Jyväskylästä oli Tampereella hetkeä ennen iltaseitsemää, joten meillä oli hyvää aikaa etsiä ruokapaikka.

Hotellin lähellä oli Telakka-niminen ravintola, jossa alkoi iltakymmeneltä keikka. Keikkailijat harjoittelivat ravintolassa, mutta hyvin me mahduimme syömään ja juomaan viinilasilliset. Ruoka oli erinomaista ja aika kului rattoisasti harjoituksia kuunnellessa. Olisimme voineet jäädä kuuntelemaan keikkaakin, mutta pitkä työpäivä vaati veronsa ja palasimme hotellille nukkumaan.

Lauantai sarasti aurinkoisena, mutta kylmänä. Hotelliaamiaisen jälkeen suunnistimme Vapriikkiin eli Tampereen museotalolle.
Näyttelyitä oli toistakymmentä, ja kuljimme melkein kaikkien läpi. Ensimmäinen oli Suomen Jääkiekkomuseo, jossa oli nähtävänä mm. Suomen maajoukkueiden viralliset voittopokaalit.
1995 maailmanmestaruuspokaali
Seuraavaksi oli vuorossa kenkämuseo, jossa oli kenkien tekoon käytettyjä koneita vuosien takaa.
Luonnontieteellinen museo sai meidät myös pysähtymään hetkeksi. Opettavainen pieni näyttely, jossa tärkeimmät kotimaassa esiintyvät eläimet ja kasvit.
Mökkijärvemme ihastuttava huutaja on myös luonnossa suurikokoinen.
Hirvi on melkoisen kokoinen, toivottavasti ei tule sieni- tai marjareissulla vastaan.
Ketuthan ne siellä.
Innovaatiot olivat todella mielenkiintoisia. Emme ole koskaan tienneet, että Suomessa rakennettiin syvänmerensukellukseen käytettyjä sukellusaluksia. Taisi olla suuri salaisuus siihen aikaan. Muutakin mielenkiintoista oli, mm. Nokia monessa eri muodossa:
Suomalaista historiaa.
Museokierroksen jälkeen kävelimme Hämeenkadulle, sillan yli ja lounaalle Tillikkaan.
Pala suomalaista historiaa.
Tillikan kattokruunut
Karitsaa wallenbergin tapaan, hyvää oli.
Päivän päätteeksi kävimme katsomassa Badding musikaalin Palatsiteatterissa. Ennen esitystä tarjottu menu ei ollut hintansa arvoinen. Härkä entrecote oli savustettu, suolattu, kuiva ja maistui huonolta savukinkulta. Esitys itsessään oli hyvä, mutta oliko se oikeasti hintansa arvoinen. Hiukan tuo heikkotasoinen ruoka vaikuttu myös esityskokemukseen.
Talon viini on hyvää.
Hyvin nukutun yön ja hotellin hyvän aamiaisen jälkeen lähdimme ajelemaan kotiinpäin vesisateessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti