lauantai 17. toukokuuta 2014

Timot maahan

Tänään lauantaina laitoimme mökillä Timot maahan ja Siiklit Siisti Piha -säkkiin. Eilisessä puhelintoivekonsertissa juontaja kertoi laittaneensa perunoita kasvamaan ikean kassiin. Miksi ei siis voisi laittaa Siisti Piha -säkkiin?

Säkkiin upposi jonkin moinen määrä multaa ja reilut parikymmentä itänyttä Siikliä. Paikaksi valitsin aurinkoisen ja lämpimän paikan yläpihan laidalta.
Timoille olin varannut kasvilaatikon ja siihen upposi toinen mokoma. Nyt sitten vain odotetaan, eiköhän juhannuksen jälkeen ole jo ensimmäiset perunat maisteltavina.
Viime kesänä emme ostaneet kai kuin yhden kerran perunoita. Sen jälkeen olimme omavaraisia perunan suhteen. Ja kyllä vasta maasta nostettu peruna oli hyvää. Viime vuonna meillä oli 10 kiloa Timoa, tänä vuonna 5 kiloa sekä Timoa että siikliä.

Kasvimaahan olin jo pari viikkoa sitten laittanut sipulit, tilliä ja salaattia kasvamaan ja hyvin ne olivat lähteneet kasvuun. Nyt laitoin lisää sipuleita, salaattia sekä korianterinsiemeniä. Viime viikon sateet antoivat hyvin kasteluvettä ja nyt alkava lämmin ja aurinkoinen kausi auttaa aikaiseen sadonkorjuuseen.
Kävimme myös rautakaupassa ostamassa betonilaattoja sekä lisää multaa. Mukaan tarttui myös kesäkukan siemeniä. Olen yrittänyt saada aikaan kukkaniittyä ja osin jo onnistunutkin. Ruiskaunokki siitä ainakin vielä puuttuu, samoin kuin monta muutakin kukkaa. Katsotaan, mitä noista neljästä siemenpussista kasvaa.

Betonilaatoilla viimeistelemme kulkuteitä, jotta jalat ja kengät pysyisivät puhtaina. Nyt jalkoihin ja kenkiin tarttuu multaa, kun kulkuteitä on tasoitettu ja siistitty. Tänään emme jaksaneet aloittaa tätä työtä.

Ilta oli tyyni, lämmin ja kaunis. Uimavesi on kylmää, mutta saimme kuitenkin laiturin laskettua, joten saunasta pääsimme kastautumaan. Vesi ei ole vielä normaalissa korkeudessa, joten venettä emme saaneet laskettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti