Tänään oli poikkeuksellinen perjantai, kävin konttorilla enkä ollut etänä. Kotimatkassa kauppahalli houkutti ja siellä osui silmiini ensimmäiseksi sorsa, joka päätyi myös kassiin. Seuraavaksi silmiin osui ahvenanmaalainen karitsanlapa ja kassiinhan se päätyi. Vielä oli lihatiskissä jotakin, joka piti ostaa kassiin - häränhäntiä.
Kotiin päästyäni mies kävi lähikaupassa ostamassa muut tarpeet lammastagineen, sorsaan sekä lihakeittoon. Perjantai-illan huviksi tuli siis ruuanlaitto. Häränhännät kiehumaan ja tagine valmistumaan uuniin.
Päivälliseksi mies oli ostanut lohta ja valmisti punaviinilohta ja parsakaalia Ruuasta viiniin kirjan ohjeen mukaan.
Jäkiruuaksi nautimme Tallinnan matkan tuliaisia, pehmeää, tulee ihan matkailu mieleen.
Sorsan valmistaminen jää huomiseen, mutta ohje on otettu miehen isänpäivälahjaksi saamasta kirjasta Erämiehen herkut.
Huomenna sitten tarkemmat ohjeet ja kokemukset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti