perjantai 24. toukokuuta 2013

Taivaanrannassa

Työpaikan johtoryhmän seminaaria vietettiin Lahdessa, joka oli sopivasti Helsingin ja Lappeenrannan puolivälissä (ainakin junakulkijoille).

Kehittäminen oli yhtä mukavaa kuin aina ennenkin. Ikävintä oli se, että näistä hyvistä kehittämispäivistä tulee loppu ensi vuoden alussa, kun organisaatiomme yhdistyy muutaman muun kanssa. 100 henkilön organisaatiosta tulee alkuun 300 hengen ja loppujen lopuksi 1300 hengen organisaatio. Eikä johtoryhmä ole enää se sama hauska joukko kuin tähän asti.

Ensimmäinen päivä kului pohtiessamme onnistumisia, haasteita ja tulevaisuutta. Paljon olimme saaneet organisaationa onnistumisia aikaan ja niistä pitää olla ylpeä. Haasteita tunnistimme myös ja tulevaisuus näyttäytyi epävarmana.

Pitkän päivän jälkeen meillä oli tilaisuus viettää hetki tutustuen Lahden ravintolatarjontaan. Taivaanranta osoittautui hyväksi valinnaksi. Sihteerimme on painonsa arvoine kultaa - tosin ei kovin paljon kuitenkaan - kevyt kun on.

Tutustuminen viskitislaamoon oli mielenkiintoinen. Eipä olisi tullut mieleenkään, että investoimalla tislaamolaitteisiin joutuu odottamaan vähintään kahdeksan vuotta, jotta voi myydä ensimmäisiä tuotoksia. Investoinnilla on siis tosi pitkä kuoletusaika. Eikä lopputuloksen laatua voi ennustaa.

Taivaanrannan ruokalista oli mielenkiintoinen ja itse poimin sieltä alkuruuaksi yrttigratinoituja etanoita (tuoreyrteillä ja parmesaanilla gratinoituja etanoita, raikasta salaattia, tomaattihilloketta, savuista mallasviskivoita ja grillattua leipää), pääruuaksi valkoista parsaa Taivaanrannan tapaan (muskotilla ja Dijonilla maustettua kananmuna-voikastiketta) ja jälkiruuaksi mustikkapannacottaa, minttuvaniljavaahtoa ja mustikkasiiderisorbettia. Näihin palaan vielä, kun ryhdyn kehittämään reseptiä.

Ruokakokonaisuus oli tosi maukas. Jatkopaikassa Teerenpelissä nautin mustikkasiiderin ja olin myyty. Siiderissä oli upea mustikan maku ja siihen oli hyvä päättää iltamme Lahden yössä. Hotelli kutsui ja ennen kuin huomasinkaan myös hotellin aamiaispöytä.

Aamulla aloitimme työseminaarimme 8:30 mukavassa tunnelmassa. Työ oli tuloksellista ja saimme aikaan suunnitelmia tulevaisuuden varalle.  Päivä kului nopeasti keskustellen ja kehittäen. Totesimme olevamme kaikki vipraattoreita.

Liekö enne, että nautimme illallisen taivaanrannassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti