Grillikausi on siis alkanut. Tänään on äitienpäivä. Onnea kaikille äideille, olette sen ansainneet.
Tänään söimme grilliruokaa. Sitä valmistamassa oli mies ja
apujoukkoinaan joukko aikuisia, joita lapsiksi kutsutaan. Alkuruoaksi söimme taikinoitua sienikeittoa, pääruoaksi oli sisäfileestä koottuja vartaita ja valkoisa parsaa ja jälkiruoaksi miehen leipoma täytekakku.
Sienikeitto maistui kaikille muille paitsi tyttärenpojalle, joka söi taikinat eikä suostunut maistamaan keittoa ollenkaan.
Pääruokana tarjotut vartaat olivat todella maukkaita ja ne maistuivat kaikille. Lihanpalojen välissä oli pieniä tomaatteja. Valkoinen parsa oli sopivan kypsää. Lisäkkeeksi tarjottu hollandaisekastike oli pussista, sillä siten se ainakin onnistuu, kuten tapahtuikin. Pikkuisin vieraamme oli tapansa mukaan hyvin valikoiva ja söi vain lihat. Parsa jäi maistamatta eikä tomaatti tai salaattikaan kelvannut.
Jälkiruokakakku oli Valion uudesta lehdestä soveltaen kopioitu. Maukas, sopivan suklainen (taloussuklaata ja valkoista suklaata), eikä liian makea. Sokerina pohjalla olivat taikinaan pienityt coctailkirsikat, jotka näyttävät maistuvan kaikille. Ohjeessa oli hapankirsikoita, mutta eipä niitä täällä omassa kyläkaupassamme ole.
Osa vieraistamme oli pyöräillyt 25 kilometria ja takaisin oli myös pyörältävä, osa tuli muuten vaan kaukaa eli mökiltä. Kovin pitkään emme tällä kertaa ehtineet seurustella, kun piti ehtiä vielä isomummun luo käymään.
Äitienpäivänä äitiä muistetaan ja niin tälläkin kertaa. Lahjaksi sain ruukkukukkia (daalian ja hortensian), jotka sitten myöhemmin koristavat pihaamme, sekä kirjan, jonka olin ajatellut tilata kirjastosta. Sheryl Sandbergin eli Facebookin johtajan kirja Lean in, naiset ja menestymisen tahto. Palaan siihen, kun saan sen luettua. Lisäksi sain tosi ihanan Ratian kylpytakin sekä valkovuokkoja, ensin aamulla mökillä ja sitten vielä uudelleen kotona.
Tänään oli hyvä päivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti