sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Ole huoleti

Pikkumies oli yökylässä ukin ja mummin luona. Haimme hänet lauantaina ennen lounasta. Pikkumiehen tavarat oli valmiiksi pakattuna, joten pääsimme turvaistumen kiinnittämisen jälkeen matkaan. Pikkumies tuntui olevan innoissaan, kun pääsi pitkästä aikaa taas meille.

Lauantaina oli paljon puuhaa. Lounaaksi oli makaroonilaatikkoa ja porkkanaraastetta, jotka pikkumiehen mukaan ovat hänen herkkuruokiaan. Leivoimme muumipiparitalon osia, tai ukki leipoi ja pikkumies kaulitsi omaa taikinaansa ja teki omia piparkakkujaan. Kävimme isomummun luona viemässä hiukan ruoka ja pipareita. Päivälliseksi söimme kalaa ja perunoita. Pikkumies kävi kylvyssä ja me ukin kanssa saunassa. Porttia yläkertaan ei tarvinnut enää pitää kiinni, pikkumies osaa jo kulkea portaissa. Kun kehotin häntä olemaan portaissa varovainen, hän totesi, että ole huoleti. Nukkumattia ei tarvinnut houkutella, vaikka pikkumies olikin ottanut torkut kuunnellessaan muumilevyä.

Yönsä pikkumies nukkui melko hyvin. Olimme pakanneet matkasängyn pois ja hän nukkui lattialle laitetulla patjalla. Hiukan puolen yön jälkeen heräsin, kun pikkumieheltä oli nalle kateissa. Löysin nallen ja pääsimme jatkamaan uniamme. Myöhemmin aamuyöllä pikkumieheltä oli sänky kateissa. No, hän oli unissaan pudonnut patjalta ja kesti hetken, että löysimme sängyn, tyynyn, peiton ja nallen. Sitten jatkoimme nukkumista. Pikkumies heräsi pissalle kuuden aikaan, mutta sain hänet vielä uudelleen nukkumaan. Hiukan kahdeksan jälkeen oli unta riittävästi ja heräsimme uuteen päivään. Aamiaisen jälkeen luimme, lauloimme, leikimme, ulkoilimme sillä aikaa, kun ukki kokosi muumitalon. Isi, äiti ja pikkusisko tulivat hakemaan pikkumiestä lounaan jälkeen.


Semmoinen oli se viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti